Water permeable and stable

A cool clean redesign for a 1920’s house front garden. The use of hard surfaces is minimised as there is a gravel stabilising grille just below the surface  holding it all in place. This plastic grille is made from recycled plastic, and the low retaining wall on the left was made with stone from the previous ‘drive’ surface. Rainwater…

 

Garden refurbishment

About half of the deck was removed to make a play area for children (the trampoline is behind me), and a quiet seating spot. The lawn was taken up, extended and returfed, the rock borders remodelled and new planting added. The overgrown shrubs are slowly being reduced or replaced, this is an ongoing project. The small courtyard…

 

Turf

The rose terrace in the gardens at Lambeth Palace was being refurbished. We were engaged to carry out preparitory work and then lay the new turf.

 

driveway – grassed

Off street parking with ground re-inforcing cells infilled with topsoil and seeded to make a drive on lawn. The cells take the direct weight of the car so the lawn isn’t worn down. Yorkstone slabs from the previous path were re-used, and slabs dug up when excavating for the driveway were used to make the…

 

courtyard – rocks – gravels – planting

A courtyard garden enclosed on three sides by white walls, designed for all the ages of occupants living in the owner-occupier flats it provides outside space for.

 

driveway – red porphry

The unseen surface of this driveway is recycled plastic cells which in this instance have been filled with red Porphry chippings. The cell structure, known as ground re-inforcing cells, allow for complete drainage of rainwater through them, so are very environmentally friendly. Originally the garden had a retaining wall of large boulders, these were re-used…

 

grilles, deck & granite setts

Western Red Cedar decking inset with galvanised steel grilles, making a seating platform outside the french doors of this Victorian terrace house. Limestone paving with a granite sett detail. The Phillipe Starck chairs and clients quirky collection pieces add style and charm. Aeonium schwartkop                                              Kniphofia

 

roof deck

We put a new roof on what had been a stable, then built the deck on that! The kitchen window is now also the serving hatch for tea and sundowners

 

garden makeover

A complete garden makeover, new fence, decking, two sheds, returfing, and a path made from recycled materials some of which were onsite.

 

Japanese garden

A Japanese garden, well what the client and I agreed on after a good deal of research. The maxim is ‘less is more’ Astelia nervosa ‘Westinghouse’

 

communal area seating & planting

On Camden High Street, a block of flats for a Housing Association, the first floor terrace needed seating and greenery. Nothing could be fixed down, nothing could be light enough to be lifted. My solution was to combine the seat with the planting and so give some privacy to anyone using the benches.

 

water feature for junior school

I designed this water feature to be interactive and safe for the junior school playground. The surrounding is made using a variety of metals, copper hills, stainless steel hills, lead clouds. Richard Pell manufactured the pieces and I installed them.

 
Home Archive for category "landscaping"